Edzőm naplója

Edzőm naplója

8 dolog, amiről a fitt csajok soha nem beszélnek

2015. június 21. - Edzőm naplója
Semmi kétség afelől, hogy lefogyni és fitté válni csodálatos teljesítmény. Hónapok és évek hosszú küzdelme után, majd egy nap felkelsz és elégedetten nézel a tükörbe, csodásan érzed magad a bőrödben és eddig nem látott teljesítményre leszel képes. Elérted a kitűzött célt... Ennyi? Kész? Vége a történetnek? Korántsem. Az igazság az, hogy ezzel a gyönyörűséges testtel és hatalmas önbizalommal együtt jár egy sor olyan probléma is, amelyik néha kínos, néha vicces, néha pedig mindkettő. Nem hallasz róluk soha, mert senki nem beszél róla, pedig hidd el, ezek létező dolgok. Lehúzom a leplet, hogy időben fel tudj készülni rájuk, és ne érjenek váratlanul...

  1. A te tested lesz a beszélgetések középpontjában

    Már, amikor a leghalványabb izom megjelenik rajtad, a férfiak és nők körülötted hirtelen nem tudják eldönteni, hogy csodáljanak téged, féljenek tőled, undorodjanak tőled vagy teljesen beléd szeressenek. Akármelyik történjék is, mostantól a tested lesz a fő téma... A hátad mögött vagy nyíltan, mindegy. Milliónyi kis bók. Néha persze elsőre furcsán hangzik. "Úristen, milyen izmos lábak!" "Mekkora karod van?!" 
    Ne áltassuk magunkat, hiszen mindig lesznek, akik a szemedbe mondják, mit gondolnak a testedről: hogy már túl izmos vagy, túl erős vagy, ez már így sok és így nem találsz magadnak pasit. Ők az irigyek, akik, maguknak sem merik bevallani, mennyire odáig vannak azért a csíkért a combod oldalán és a tricepszed vonaláért. Ők a lusták, akik a legújabb divatdiétával akarnak 3 nap alatt 10 kilót fogyni, de egy súlyzót sem mozdítanának meg. Ne foglalkozz velük, inkább tedd a dolgod, hogy jobb legyél annál, mint aki el akar téríteni a célodtól.  

  2. Nem tudsz magadnak normális ruhát venni

    Gondoltad volna, hogy miután megszabadulsz a kis hurkáidtól, egyszer csak azzal szembesülsz, hogy hiába van tökéletes tested, nem bírsz magadnak venni egyetlen normális ruhát sem? Komolyan... ez a legidegesítőbb dolog az egészben. Egyszerűen nem csinálnak nadrágokat sportos csajoknak, akiknek kerek fenekük és keskeny derekuk van. A nadrágok derekánál hatalmas lyuk tátong...vagy ha jó lenne derékban, a combodon nem bírod felhúzni. Nem csinálnak olyan felsőket, amibe kényelmesen elférnek a vállaid, és nem feszül a bicepszed. És tuti, hogy nem találsz majd alkalmi ruhát a nővéred esküvőjére, amibe elférnek azok a hátizmok, amit a húzódzkodásokkal építettél magadra. Hacsak nem nézel ki úgy, mint egy anorexiás szépségmodell, az öltözőfülke lassan nagyon lehangolóvá válik. Éppen ezért lassan a szekrényed edzős ruhákkal lesz tele: testre simuló fitness nadrágok mindenféle hosszúságban, mert ezek emelik ki a feszes combodat és kerek hátsódat, és X hátú pólók a szivárvány minden színében, hiszen ezekben kényelmesen elférnek a vállaid és a hátad. 
    Azt ajánlom, készülj előre, keress fel egy szabót, akivel rendszeresen újraszabathatod az "első látásra szerelem" ruháidat. 

  3. Viszlát cickók!

    Nos, nem hiába olyan gyakoriak a plasztikai műtétek a fitness világban. Ha eddig 80B-s vagy afölötti melltartókat hordtál, azaz, átlagos vagy annál nagyobb kebleid voltak, készülj fel, hogy búcsút kell mondanod nekik. Persze a kis méretnek is megvannak az előnyei: végre felvehetsz olyan ruhákat is, amikben korábban túlságosan kihívónak tűntél. A pánt nélküli bikini felsőkkel azonban légy óvatos, ezek a bimbóvillantás időzített bombái. 
    3 dolgot tehetsz: vagy idejében elkezdesz spórolni egy szépészeti beavatkozásra, vagy a régi, jól bevált kitömős módszert használod, ami már az általánosban is bejött...vagy, büszkén viseled.  Hidd el, olyan sok más kerek vonalat szereztél az edzésektől, amik sokkal inkább vonzzák a tekintetet. ;)

    fitgirl2.jpg

      

  4. Állandóan éhes vagy

    Az izmoknak sokkal több energiára van szükségük. Minél több izmot építesz magadra, annál inkább úgy érzed, hogy az étkezések teszik ki a napjaid jelentős részét. A folyamatos energiaellátás létfontosságúvá válik. Ezért aztán bárhova is mész, egy kis műanyag doboz lesz veled tele finomságokkal, hogy bárhol, bármikor tudj enni. 

  5. Hónalj borotválás...szívás

    Ahogy nő a bicepszed, mellizmod és széles hátizmod, egyre nagyobb domborulatokat találsz majd a hónaljadnál, hiszen ezek az izmok itt erednek és tapadnak. Persze, vannak lányok, akiknél ez egyáltalán nem okoz gondot, másoknál viszont elég nagy probléma. Azt hiszem, a szőrtelenítő ipar kihagyott egy igen fontos célcsoportot, kíváncsi vagyok, ki lesz az első, aki ezt felismeri...

  6. A munkás kéz

    A súlyzók, rudak, húzódzkodók olyan nyomokat hagynak a tenyereden, hogy joggal kérdezheti tőled bárki egy baráti kézfogás után, hogy "Hol dolgozol Te? Egész nap kinn kapálsz a földeken?!". Ezek a kis bőrkeményedések megvédik a tenyeredet a sérüléstől, horzsolástól. De készítsd fel a partnered, hogy esténként nem egy finom, puha női kéz fogja simogatni. Ráadásul nem csak a tenyered változik meg, hanem a körmöd is. Először megszabadulsz a műkörömtől, később, egyre rövidebbek lesznek a körmeid...mert úgyis csak mindenbe beleakad. Aztán egy idő után már nem is lakkozod, hiszen minden valamirevaló súlyzórudas edzés után úgyis lekopik. Hidd el, azokat a körmöket a fotózás előtt, a fotózásra készítették!fitgirl1.jpg

  7. Fitnessguru lettél

    Egyszer csak azt veszed észre, hogy a családi összejövetelen azt ecseteled nagybátyádnak, hogy melyik edzésmódszer a legjobb a szálkásításhoz, a nagymamádnak pedig receptajánlásokat teszel, hogyan cserélje le, az évtizedek óta bevált zserbóreceptjét, hogy finom, de egészséges sütit egyen karácsonykor a család. Nincs is ezzel semmi gond, hiszen a fitness és az egészséges életmód mintapéldájává váltál, de ha nem vagy résen, később azt várják majd el tőled, hogy segíts mindenki másnak lefogyni. Még a nénikéd szomszédjának is te írod az edzéstervéd és az étrendjét, aki a csípőprotézise mellett, háromszoros gerincműtött, nem hajlandó szilárd táplálékot magához venni, és 3 hét alatt akar 20 kiló fölöslegtől megszabadulni, hogy jól nézzen ki a lánya esküvőjére. Légy résen, nehogy beleess ebbe a csapdába!

  8. Új baráti társaság, fitness klikk alakul ki körülöted

    Emlékszel még, amikor a péntek estéidet a legjobb barátnőiddel koktélt iszogatva egy bárban töltöttétek: megsirattátok az egyik tönkrement kapcsolatát, örültetek a másik új pasijának és partner kerestetek a harmadiknak? Ó, azok a régi szép idők. Te is rájöttél már ennyi idő alatt, hogy jobban teszed, ha esténként időben ágyba bújsz, hogy tudd hozni a formádat a másnapi edzésen. Alkohol helyett ásványvizet iszol, ha elmész valahova. És a barátnők? Lassan úgy tűnik, ők is lecserélődtek vagy jobb esetben megváltoztak, a beszélgetések témája pedig az edzés, étkezés köré összpontosulnak.

 

Rád hány dolog igaz?

A bejegyzés trackback címe:

https://edzomnaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr657560052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

213-as számú elítélt (törölt) 2015.06.22. 10:05:40

" Hidd el, olyan sok más kerek vonalat szereztél az edzésektől, amik sokkal inkább vonzzák a tekintetet. ;)"

Egy izmos, deszka nő nekem abszolút nem vonzó.

RS 2015.06.22. 10:05:55

Tisztelt Gyakornok, újságíró tanonc!

A konfekció divat ilyen, nem kell kiakadni ezen hanem ismerni kell a a tömegmárkák marketingjét.
Ha valaki követi akkor hajrá, de a jónép (aki gondolkodik) ezt a PR cikkel nem fogja megkajálni.

csirió 2015.06.22. 10:06:11

bőrkeményedések, ruhavásárlás pipa :D

zZz 2015.06.22. 10:06:42

"vagy idejében elkezdesz spórolni egy szépészeti beavatkozásra, vagy a régi, jól bevált kitömős módszert használod"

Inkább ne. Főleg az utóbbit ne, rém ciki. Mit szólnál hozzá, ha a férfiak tömnék ki a gatyáikat?
Viseld büszkén, ahogy írtad, a tested többi része bőven kárpótolja. Már ha egyáltalán kell kárpótolni, sok férfit egyáltalán nem érdekli a mell mérete.

"Először megszabadulsz a műkörömtől, később, egyre rövidebbek lesznek a körmeid..."

Hála az égnek, de utálom a műkörmöket meg a hosszú karmokat.
Tenyeret némileg lehet védeni kesztyűvel, de igaz, teljesen nem. Ez van.

magyarparaszt 2015.06.22. 10:06:51

Ha kigyúrod magadat, akkor azoknak fogsz tetszeni, akiknek a kigyúrt emberek tetszenek. Csak akkor van gond, ha eleve utálod az olyanokat... Bár nyilván majd megszereted őket, miután elfelejtetted azokat, akiknek már nem tetszel...

pöre 2015.06.22. 10:07:00

Én nem járok edzőterembe, csak rendszeresen futok és teniszezek. Mivel viszonylag könnyen fejlődnek az izmaim a ruha probléma nálam is jelentkezik. Van, hogy a nadrág megakad a vádlimon, ha ott nem, akkor a combomon, viszont ha átküzdöm magam ezeken az akadályokon, akkor meglepetten veszem észre, hogy a fenekemen és derekamon meg szinte lötyög. A hátam is sok kellemetlenséget okoz, ami kényelmes lenne a hátban, az többnyire ormótlanul eláll a derekamnál, hasamnál. Szóval többnyire frusztráltan jövök ki a próbafülkékből...

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2015.06.22. 10:16:51

Kedves Barbara!
Hidd el, imádom a bomba alakú nőket (mint ahogy a férfiak 99,99%-a)! És hál'Istennek vannak is szép számmal az utcán... DE, viszolygok a férfias izmokkal felszerelkező nőktől... Hidd el, az igazi férfiak nem vágynak férfias izmok simogatására... azok egy másik célközönségbe tartoznak... Egy igazi nő, lágy, kecses, könnyed (mondhatni "törékeny")... persze, ettől legyen (nőiesen) sportos... de ebbe a képbe nem igazán illik bele a "kétajtós szekrény" - hát, vagy a Schwarzenegger-kar... stb... (Láttam, jógát is oktatsz, tehát akkor pontosan tudod miről próbálok pár gondolatot összeszedni...)
Úgy látom, inkább a félelmeid és frusztrációd szedted össze... de attól még összeszedett írás.... Gratula!
Ja, és hidd el, nem vagyok az irigyed, csak úgy leírtam, amit kiolvastam a sorokból...

hátszelet 2015.06.22. 10:17:35

Engem két dolog zavar különösen az egyik a mell zsírállománynak jelentős csökkenése. Szerintem aki nem akar fitneszmodell/guru/testépítő lenni nyugodtan megengedheti magának, hogy nem viszi túlzásba a szálkásítást. Lehet kompromisszumot kötni a fitt- egészséges alak és a verseny előtti agyon szálkásított száraz forma között.
A másik valós probléma a bőrkeményedés, amivel tényleg semmit nem lehet kezdeni. Sőt hiába keményedett meg sokszor még úgy is felszakad, felhólyagosodik a bőr (nekem kesztyű alatt is), ezzel együtt kell élni, lehet kenegetni, vágni, reszelni időnként úgyis visszatér.

=Daniken= 2015.06.22. 10:20:15

Borzasztó lehet. A Harcosok Klubja buszos jelenete jut eszembe...pont ilyen eszement átesés az is. De izgi lehet folyton a kajálásról, meg a sorozatokról és a kilókról beszélgetni. Ahogy odalép hozzád egy pasi és úgy próbál vicces lenni, hogy elmeséli, reggel véletlenül az epres helyett a csokis fehérjeporból csinált magának turmixot a reggeli edzés előtt...hahaha. Amikor bocsánatot kér-mert megint bunkó volt az operában- kapsz tőle egy kalóriaszegény receptet...érdemes lenne pont a középutat megtalálni egy nőnek is.Milyen izgi lehet egy ilyen "klikk"....közös Kreatin beszerzés, közös szálkásító edzések, remek termi sorozat versenyek, nézzük, ahogy fejlődnek az izmaink...itt az új elasthane edző rucim, de kafa...hmmm. a jövő nője. Hány ilyen edz tök magányosan a teremben...na az tényleg borzasztó. Persze, tök szép a zsiráf is, meg izgalmas, meg büszke lehetek rá, csak otthonra inkább egy helyes, csinos nőt vinnék...szuper ha edz, tényleg remek, támogatni kell és értékelni, de ne ez legyen már az élete, arra ott vannak a fitness edző csajok. Elbaszott egy világban élünk....persze, legyen jó feneke egy nőnek, de ha csak az van, az nagyon-nagyon unalmas...

bela 2015.06.22. 10:20:18

Lájk :-) Azért kár, hogy a nők mellei megbánják az edzéseket hosszú távon.

Nbl 2015.06.22. 10:20:21

"Ők az irigyek, akik, maguknak sem merik bevallani, mennyire odáig vannak azért a csíkért a combod oldalán és a tricepszed vonaláért" - ööö ... te tényleg fel sem tételezed, h van akinek nem ugyanaz az ideálja, ami neked, illetve, h pasiban és nőben is van az a kategória, ami már túl izmos vagy szimplán csak ártana az üzletnek bevallani? Én mindig megnézem a kimunkált izmokat mind a két nem képviselőin, de van az a kategória, ami olyan mint a zsiráf - különleges, de otthonra nagyon nem kéne. (Mondjuk pasiban egyáltalán nem kéne egyik sem :) ) A belefektetett munkát persze elismerem, de hidd el, nem kell irigynek lenni, hogy egy adott izomtömeg sok legyen. Barátnőm gyúr (és részrehajlás nélkül állítom, h ettől eltekintve is elég mutatós) és neki is megmondom, ha már túlzásba viszi a dolgot. (És akkor sem az irigység beszél belőlem, én sem vagyok puding állagú)

Edzőm naplója 2015.06.22. 10:30:53

@Fot L' Mondó: "Már, amikor a leghalványabb izom megjelenik rajtad" = Nem a férfias izmoktól duzzadó fitness csajokra gondoltam. Egyáltalán nem a túl izmos nőkről beszélek...azokról a lányokról, akik nem félnek súlyzót venni a kezükbe, és pár hét alatt csodák csodájára kerekedik a válluk, fenekük, szépen ívelt lesz a combjuk. És ezt mások is észreveszik. Persze, lesznek, akik elismerően bókolnak, de nem egy irigy megjegyzéssel is találkoztam már. Ezek a megjegyzések pedig általában pont azoktól jönnek, akik a seggüket is lusták felemelni a kanapéról és csak arról panaszkodnak, hogy milyen lapos a fenekük, hogy lóg a bőr a karjukon és mekkora hasuk van.

Nbl 2015.06.22. 10:35:10

@hátszelet: Bőrkeményedés témához: én ebből a citromból úgy csinálok limonádét, hogy imádom tépkedni a bőrkeményedéseket ... rosszabb nem lesz mintha ott marad, viszont jó szórakozás :) Egyébként sűrű testápolóval elég sokat lehet rajta javítani.

devilstrueface 2015.06.22. 10:39:00

én férfi oldalon vagyok, de azért pár dolog ide is igaz.
ruha a legjobb, én a gatyavásárlást utálom nagyon. egy lány mondta régen, hogy nem hosszú, bő szárú farmereket kéne hordanom, hanem olyat ami kiemeli a formás lábaimat :) Igen, na most az ilyen ami normális embernek slim fit, na az nálam már skinny fit és elképesztő hülyén nézek ki úgy :)
a munkás kézre annyit, hogy létezik kesztyű, nekem egész jól bejött.

amúgy igen az első pont...ezt utáltam mindig is. és ebből jött mindig, hogy "atyaég, mennyi nőd lehet neked" stb...közben meg az ellenkezője kb. sokszor volt már olyan gondolatom, hogy a fitt kinézet inkább isten verése, lényegében semmi hasznom nincs az egészből (mondjuk nem is azért csinálom, mikor kezdtem kb 1 évig elhittem, hogy majd ez változtat valamin, de most már csak magam miatt). vagyis +1 dolognak oda lehet biggyeszteni, hogy nem találsz magadnak párt.

Edzőm naplója 2015.06.22. 10:40:11

@devilstrueface: Találsz, csak lehet, hogy épp nem jó helyen keresed... ;)

devilstrueface 2015.06.22. 10:55:16

@Edzőm naplója: igen, fantáziáltam már az országváltáson :) de nem opció egyéb indokok miatt.

JuliBobi//WheyHoLetsGo 2015.06.22. 11:05:33

Bírom, hogy máris megjelentek a "fúúúj, izmos csajok" kommentek. Ezek a problémák nemcsak a túl izmos csajok problémái. Nem hinném, hogy én a férfiasan izmos kategóriába tartoznék, mégis szinte minden itt leírt problémával/vagy éppen nem problémával találkozom nap mint nap. Valamiért egyes emberek úgy gondolják, hogy a nők, akik nagyobb súlyokkal dolgoznak, kétajtós szekrények. Pedig csak nem lapos a seggünk és nincs úszógumink, mint a mai fiatal nők nagy részének. Lehet, hogy sok bomba nő mászkál az utcán, de higgyétek el, nagyon kevesen vannak, akinek genetikailag szuper testük van. Sokkal valószínűbb, hogy nagyobb része megdolgozott azért a testért. Meg hát kérdés, kinek mi a bomba test...

kb. kognitív disszonancia · http://hu.wikipedia.org/wiki/Kognit%C3%ADv_disszonancia 2015.06.22. 11:09:25

"hogy már túl izmos vagy, túl erős vagy, ez már így sok és így nem találsz magadnak pasit. Ők az irigyek"
Ezzel azért legyél óvatos ;) Tele van a konditerem testképzavaros izomagyúakkal, akik kb. az "irigy vagy/majd ha ilyen leszel, mint én, akkor adj tanácsot/engem nem a pasik-nők érdekelnek, hanem magamnak akarok megfelelni" szöveggel pattintanak le minden visszacsatolást.

calvin&hobbes 2015.06.22. 12:49:10

Aham, a ruhavasarlas ismeros... Mondjuk kozel sem vagyok kigyurva es a hatam sem akkora mint egy evezosnek, de a legtobb ingbolt - megcsak nem is a mainstream boltok - egyszeruen nem arul ram valo inget... Ha a fazon passzol szinte mindenhol akkor tuti, hogy a vallanal a varras legalabb 5 cm-rel feljebb lesz a nyakamnal... de ugyanigy a kosztum kabat is. A nadragoknal nem a meret a problema hala az egnek a kismeretek meg passzolnak de a szarak hosszmerete az en szelmalomharcom. Ami passzol meretben a dereknal/feneknel annak tuti hogy legalabb 20 cm-rel hosszabb a szara mint a labam.... Komolyan nem ertem kikre meretezik a nadragokat. Eleg iijeszto belegondolni, hogy 50kg-hoz 175-180as magassag tartozik egyes gyartok szerint...
Es igen az orok dilemma... meg legyen az a plusz ket kocka a negy melle es mondjak bucsut a jelenlegi melltartoimnak vagy hagyjam a csudaba! Nem hiszem hogy valaha is kes ala fekudnek, csak azert, hogy meretre szabjam oket.
A tobbi nem olyan nagy problema, de azt elismerem, hogy miota a boxkesztyu is bekerult az eszkoztaramba azota nem hogy tovig vagom a kormeimet de a lakkozas is elmarad... Legalabb a labujjakon kielhetem a szinezesi kenyszeremet.

Szputya 2015.06.22. 12:50:41

Kerékpározom, úszom sok éve... munkás kéz: pipa, combon oldalvonal pipa, hát és felkar nem fér bele a ruhába: pipa, ellenben van cicim (80D), és az sem fér bele a konfekcióruhákba... :) (meg némi súlyfeleslegem is van, ami betegség miatt nem olvad le...)

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2015.06.22. 15:00:09

@JuliBobi//WheyHoLetsGo: Lásd Babarának írt válaszomat... Ha nőiesen akarsz kinézni, nem kell szétedzened magad... de hát mindenki maga választja meg a saját útját...
Abban egyetértek, hogy kérdés, kinek mi a bomba test... de azért be lehet lőni az "átlag" bombanő kategóriát: vannak négy kilences nők (= a férfiak 99.99%-ának csorog a nyála, ha meglátja, és gondolkodás nélkül rárepülne, ha lehetősége lenne...) ... és Pest belvárosában vannak szép számmal ilyenek...és ez persze egyáltalán nem zárja ki, hogy ők is sokat tesznek az alakjukért... DE rajtuk nem látszik direktben a fitness-őrület (izmos hát+kar+combok, krónikus mellhiány, stb...) megmaradnak az ízlésesség határán belül... persze, számomra... (+ még annak kb. 700-800ezer férfinak itt a városban...)

vernarancs 2015.06.22. 15:03:04

Mint a legtobb dolgot ezt sem szabad tulzasba vinni. Egy jo kis sportos noi test az nagyon rendben van.

hátszelet 2015.06.22. 15:03:16

@Nbl: Megvárom amíg rendesen bekeményedik, mert ha nem akkor nap mint nap azzal kell szembesülnöm, hogy hólyagos lesz, ha már kemény akkor végre nem okoz gondot. Viszont a jó múltkor úgy jártam, hogy valamiért ezek a keményebb rögök is felszakadtak a helyükről, úgy hogy alatta a friss hús volt. Senkinek nem kívánom azt az érzést. Kesztyűt szoktam használni rendszeresen, de ahogy korábban írtam a hólyagosodás ellen semmit nem ér, ha hegyen mászom akkor még az ujjaim végei is hólyagosak lesznek. :) Hát azóta úgy vagyok vele, hogy sebaj az élmény/eredmény bármiért kárpótol.

MostmarAztanEleg 2015.06.22. 15:04:25

:)
Hajrá! Legyetek minél többen :D

Szamiz67 2015.06.22. 15:07:53

Egy pasi kérges kezét is legfeljebb csak nézni lehet érdekes, de egy kérges kezű nő..., nyilván sokfélék vagyunk, de egy nőhöz azért hozzátartozika lágyság, s ha már az érintése is téglagyári, akkor miről beszélünk?

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2015.06.22. 15:10:10

@Edzőm naplója: Már bocs, de a "Viszlát cickók!", a "Nem tudsz magadnak normális ruhát venni", "A munkás kéz" részek pont az erőtől duzzadó fitness csajokról szólnak... Aki lejár edzeni CSAK azért, hogy az alakját rendben tartsa (= jól nézzen ki), annak nem fogynak el a mellei... Akkor most hogy is van ez?

Edzőm naplója 2015.06.22. 15:13:22

@Fot L' Mondó: A női mell nagy részét zsírszövet alkotja, ugyanolyan zsírszövet, ami a bőr alatt is van, Így ha egy nő elkezd fogyni, automatikusan a mell zsírtartalmából is veszít. És ehhez nem kell, hogy 10% alatti testzsírral rendelkezzen, mint a fitnessmodellek.

hátszelet 2015.06.22. 17:11:55

@Fot L' Mondó: Teljesen egyetértek, akinek csak a karbantartás a lényeg, azoknál kevésbé jelentkeznek a fenti "tünetek", valószínűleg nem ez a munkájuk, sem a szabadidejük nagy részét nem tölti ki, se nem versenyszerűen állnak hozzá- ezzel egyébként semmi baj nincs.
Aki viszont kicsit is komolyabban gondolja netalántán amatőr versenyző (bármilyen sportágban) az nem fog azzal foglalkozni, hogy jaj túl izmos lett a hátam/vállam/lábam stb. mit fognak gondolni rólam a férfiak. Nem vagyok elég puha, finom, nőies... Meg kell találni azt aki a hobbink ellenére is elfogad, esetleg hasonló az érdeklődési köre, amúgy elismerem enélkül nehezen megy. Volt néhány kapcsolatom, aminek emiatt lett vége. Én túl dinamikus vagyok, a másik meg nem tudja tartani a lépést és ez frusztrálja (engem meg az, hogy a másik egy lusta dög :D)
süti beállítások módosítása