Edzőm naplója

Edzőm naplója

Előtte-utána

avagy a nagy változások idősíkja

2016. március 17. - Edzőm naplója

Ugye mindenki ismeri a before-after (előtte-utána) képeket? Tele van vele az internet, a facebook... Természetesen az esetek többségében hatalmas változásról, nagy fogyásról van szó, ami hosszú időt vesz igénybe, és sokaknak éppen emiatt megy el a kedve attól, hogy belevágjon az életmódváltásba. Mert sokszor nincs azonnali eredmény, várni kell, az emberek pedig türelmetlenek, mindent azonnal akarnak (lehetőleg minél kisebb energiabefektetéssel, a szokások megváltoztatása nélkül).

Nemrég egy érdekes képre bukkantam:

img_0741.JPGAz állóspárga fejlődési stádiumát mutatja, lehet ez 4, de akár 6 éves időszak is (és az utolsó kép után is van még előrelépés).
Aki próbálkozott már ezzel, vagy meg is tudja csinálni, tudja jól, hogy nagyon nehéz kivitelezni, hiszen nemcsak nagyfokú csípőmobilitásra (és egyben erőre is) van szükség, de nagyon jó egyensúlyozó képességre és koncentrációra is.

"Céltudatosság, türelem, kitartás!" Ez jutott eszembe, amikor először megláttam ezt a képet. Ugyanez kell minden nagy (de akár kisebb) fogyáshoz, életmódváltáshoz is. Mert lehet, hogy ma még van rajtad X kg felesleg, de belegondoltál már abba, hogy ha ma elkezded, néhány hónap vagy év múlva már csúcsformában lehetsz? Hogy ha már tavaly vagy azelőtt rászántad volna magad, és nem halogattad volna mindig "holnapra", akkor ma már az "after" képet csinálhatnád? Ma soha nem késő elkezdeni, csak holnap. 

Március közepe van, a rövidnadrágos szezonig van még 8 hét, a bikiniszezonig 12. Heti 0,5-1 kilós fogyással számolva alsó hangon is minimum 4kg feleslegtől tudsz megszabadulni (de akár 12-től is, ha nagyon odafigyelsz). Szóval, érdemes ma csinálni egy "before/előtte" képet, és céltudatossággal, türelemmel és kitartással, június elején még egyet... (aztán majd szeptemberben, decemberben... és szépen egymás mellé lehet tenni, mint itt. :) )

A bejegyzés trackback címe:

https://edzomnaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr608143828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása