Edzőm naplója

Edzőm naplója

10 meglepő dolog, amivel akkor szembesülsz, amikor először lépsz be az edzőterembe

2015. augusztus 20. - Edzőm naplója

Ugye sokszor elgondolkoztál már, hogy talán edzőterembe kellene járnod, mert otthon az isten sem vesz rá a mozgásra, de mindig elhessegetted a gondolatot, mert attól félsz, hogy lenéznének, kinevetnének, beszólnának. Fitnessterem hallatán neked is proteinshaket iszogató kigyúrt vadállatok és kockás hasat mutogató sportmelltartóban feszítő fitness modellek jutnak az eszedbe? Az edzés pedig egyet jelent az izzadságtócsában hempergéssel, légszomjjal és üvöltöző, hajcsár edzőkkel? Nos, azt hiszem, nagyon meg fogsz lepődni, amikor először lépsz majd be az edzőterembe...

1. Amikor belépsz az ajtón, eltűnik a láthatatlanságod, de a csodálkozó, lenéző tekintetek helyett vidáman mosolygó, kedves recepciós lányokkal találod szemben magad, akik teljesen úgy kezelnek, mintha már évek óta ide járnál. Ekkor fordul meg először a fejedben, hogy miért is nem jöttél ide korábban.

2. Mindenki tegez mindenkit, korra, nemre, testsúlyra és izomtömegre való tekintet nélkül. 

3. Amikor körbenézel a teremben, meglepődve tapasztalod, hogy az emberek 99%-a ugyanolyan "átlagos", mint te. Kinek itt, kinek ott van egy kis súlyfelesleg, kinek több, kinek kevesebb. Az edzőterembe, az esetek legnagyobb részében nem azok járnak, akik a terem reklámarcai. Az edzőterembe ugyanolyan fogyni, formálódni, izmosodni, mozogni vágyók járnak, mint te.

4. Nem te vagy a legidősebb. Miután meggyőzöd magad, hogy igenis ebben a korban is érdemes elkezdeni sportolni, most sem késő életmódot váltani, és elmész az edzőterembe, már az első alkalommal észreveszel a hátsó sarokban egy nyugdíjaskorú, idős hölgyet az edzőjével, aki éppen valami sárga-fekete kötélen lógva csinálja a gyakorlatait. A fekvenyomó padnál pedig fiatalok egy csoportja állja körbe az éppen 100kg-mal nyomni készülő urat, aki, mint az edzés végén kiderül, jövőre ünnepli az 55. születésnapját.

5. Az edződ nem egy katonai kiképző, aki ostorral csapkodva a halálba edz és rád ordít, amikor a fáradtságtól már nem tudod jól csinálni a gyakorlatot. Az edződ egy végtelenül türelmes ember, aki, ha kell a 3. sorozat előtt is megmutatja, hogy kell a gyakorlatot kivitelezni. Edzés végén pedig éppen annyira fáradsz el, hogy jól essen leülni, másnap kellemesen bizsergető izomlázzal kelj, és izgatottan várd a következő edzést.

6. A legkönnyebbnek tűnő gyakorlat a legnehezebb. Nap mint nap megannyiszor ülsz le és állsz fel a székből. soha nincs vele semmi gond. Ugyanezt akár egy lábbal is megteszed, hiszen elég belőle egyetlenegyet megcsinálni, ráadásul az edződ is oly könnyedén mutatta meg - gondolod te. Megpróbáltad már? Leülni még csak-csak...de egy lábbal felállni?

7. Eleinte folyamatosan a környezeted figyeled, hogy vajon ki bámul éppen, kik sugdolóznak a hátad mögött és ki nevet rajtad, amikor a könnyített fekvőtámasz legkönnyebb verziójával szenvedsz. Aztán egy idő után rá kell döbbenned, hogy "mindenki sz@rik rád" és mindenki a saját edzésével van elfoglalva.

8. Az edzőterem nem kifutó, nem divatbemutató. Persze-persze, vannak, akik azért mennek edzőterembe, hogy megmutassák a legújabb neonzöld topjukat vagy a legtrendibb edzőcipőjüket. De hidd el, senki nem kéri számon tőled, ha nem a legmenőbb márkákat viseled.  Legyen kényelmes és jól szellőző (de nem szakadt :) ), amiben komfortosan érzed magad!

9. Ha valami nem egyértelmű vagy teljesen ismeretlen, lehet kérdezni... és senki nem esz meg. Ha nem tudod hova kell dobni a használt törülközőt, mikor van nyitva a terem hétvégén, melyik gépet, eszközt, hogy kell használni...stb., kérdezz! És hidd el, válaszolni fognak, nem harapják le a fejed, nem lesz égő, mert nem te vagy az egyetlen, akiben ugyanezek a kérdések felmerültek.

10. Már az első edzésed végén szembesülsz azzal, hogy nem szimplán egy olyan helyre csöppentél, ahova hozzád hasonló emberek járnak, hasonló célokkal, hanem egy közösségbe, amelynek tagjai egymást segítik és biztatják céljaik elérésében. Tulajdonképpen egy kis család legújabb tagja lettél.

 fitness.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://edzomnaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr57720836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása