Edzőm naplója

Edzőm naplója

Az egészség nem lemondás, választás!

2015. augusztus 12. - Edzőm naplója

Kóla - víz, csoki - banán, chips - mandula, sültkrumpli - párolt zöldség, rántott hús - fűszeres pisztráng, pizza- görög saláta, az esti sorozat a tv-ben - edzés munka után, 30 perc facebookozás - fél óra futás, buli - alvás... Te melyiket választod? Egészség - betegség, nyugalom - stressz, hosszú élet - rövid élet, boldogság - boldogtalanság... és ezek közül melyiket választanád? Bármelyiket választhatod, hiszen csak rajtad, a te döntéseden múlik, hogy egészséges és boldog leszel-e, mint ahogy azt is eldöntheted, hogy az étteremben sültkrumplit vagy zöldségköretet választasz vagy inkább tévézel a sportolás helyett. Minden nap döntések ezreit hozzuk meg, és minden döntésünkkel a jövőnket formáljuk. Ha az a célod, hogy hosszú, egészséges életed legyen, jól érezd magad a bőrödben, akkor ehhez olyan döntéseket kell megtenned, melyek ezt a célt szolgálják. Ha fontos a célod, nem büntetésként gondolsz a salátára, amit zsírban tocsogó, kalóriadús sültkrumpli helyett választasz, hanem egy olyan eszközként, ami közelebb visz a céljaidhoz. Míg az előbbivel táplálod a tested, addig az utóbbival terheled. 
Mindig jusson eszedbe, hogy van választás, és, hogy miként döntesz, az csak rajtad múlik! Fel lehet kelni fél órával korábban és összedobni egy tojásrántottát, a "majd reggel gyorsan munka előtt beszaladok a pékségbe egy kakaóscsigáért" helyett, el lehet menni edzeni  az esti sorozat helyett és hidd el, annyi idő alatt, míg egy pizzát megrendelsz és házhoz szállítják, te is meg tudod csinálni a vacsit! Igen, tudom, ahhoz erőt kell venni magadon és a nehezebb utat választani, a jól megszokott, kényelmes rutin helyett. De mennyivel jobb keményen megküzdeni a céljainkért, mint folyamatosan panaszkodni és céltalanul bolyongani!

egeszseg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://edzomnaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr117701896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása