Edzőm naplója

Edzőm naplója

Felejtsd el a kúrát, fogyj le örökre!

2015. augusztus 12. - Edzőm naplója

Évek óta küzdesz a kilókkal? Ezernyi diétát kipróbáltál már, de egyik sem hozott tartós eredményt? Ami lement, rövid idő alatt vissza is jött, és a következő alkalommal már nehezebben ment a fogyás? 
Az emberek ott rontják el a diétát, hogy egy fogyókúrára gondolnak, amit ha végigcsinálnak (nagy kínnal-keservvel), meghozza a gyümölcsét, elérik a kívánt alakjukat, és így már minden mehet a régiben: "Csak addig kell füvet ennem és lemondanom a csokiról, amíg 60kg leszek, utána már bármit megehetek..." Tévedés! Ha folytatsz valamilyen életmódot, és annak az lesz a következménye, hogy jönnek fel a kilók, akkor ha a diéta után visszatérsz ugyanazokhoz a rossz szokásokhoz, annak megint testsúlygyarapodás lesz az eredménye. Ez logikus, nem? Ha nem akarsz életed végéig a le-föl csúszkáló kilókkal küzdeni, akkor most jól figyelj: egyszer és mindenkorra felejtsd el azokat a dolgokat, amiket eddig rosszul csináltál, és 180 fokos fordulatot téve változtass az életeden!
Nem sportoltál semmit? Válassz egy sportot és vágj bele! Ha nem mered egyedül elkezdeni, keress hozzá társat, csatlakozz egy sportcsapathoz, vagy keress fel egy személyi edzőt! Vegyél egy kutyát! Napi 1-2 órás séta neked is jót fog tenni, később pedig majd futhattok együtt is. ;)
Figyelj az étkezésedre! Vezess étkezési naplót, és figyeld meg, mit, hogyan rontasz el, min kellene javítani, hogy egészségesebben táplálkozz. Ehhez itt és itt is találsz segítséget.
Figyelj magadra, engedj meg a testednek megfelelő mennyiségű pihenést, alvást, kikapcsolódást. Relaxálj, meditálj, jógázz, keresd meg a számodra legjobb stresszoldó módszert!
Az egészséges életmódnak ez a 3 alappillére, ne feledkezz meg egyikről sem! 
Hidd el, ezzel hosszú távra tervezhetsz, nem csak a strandszezonra.

healthy-lifestyle-wheel-good-sleep-fitness-food-stress-management-leads-to-heart-life-33083198.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://edzomnaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr957701794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2015.08.17. 21:14:33

Ez aztán a tanács! kábé mindenütt ez olvasható!!!

Edzőm naplója 2015.08.17. 21:21:58

@Burgermeister: Meglehet... de a fogyni vágyók 90%-a mégsem tud tartósan lefogyni. Inkább hisznek a gyors fogyást ígérő divatdiétákban, mint hogy életmódot váltsanak. 2 hétig tart a lelkesedés a sport iránt, aztán visszatespednek a fotelba. A stresszről ne is beszéljünk. Ha mindenütt ez olvasható, mégis miért nincs változás? Én nem változtathatok helyettük, de azt hiszem, azért néhány tanácsot adtam, amivel el lehet kezdeni.
süti beállítások módosítása